torsdag 17. november 2011

OGSY-jenter lyser opp i mørket

Etter vår første trening med OGSY ble jeg og Marianne klar over hvor utrolig kort tid det er mellom øyeblikket solen går ned og hele Nairobi er pakket inn i en svart søppelsekk. Å krysse en firefelts motorvei hvor bilene alltid har forkjørsrett har begynt å bli en grei sak på dagen, men når kvelden kommer og man verken ser eller blir sett er det ikke spesielt morsomt.

For undertegnede som har vokst opp med at alle uteklærne mine har blitt dekorert med x antall reflekser er det rart å tenke på at refleks er en ganske ukjent oppfinnelse i en by som verken har satset veldig på gatelys eller fotgjengeroverganger. Var dette noe vi kunne gjøre noe med?

Da vi hadde kommet oss velberget hjem ringte Marianne pappa Jan som holdt på å pakke snippesken for å komme på besøk til Nairobi. Jan tok kontakt med Sparebank 1 Nord-Norge avd. Alta og voila! Torsdagens OGSY-trening ble avsluttet med uttøying og utdeling av refleksbånd til samtlige jenter. Vi hadde på ingen måte forventet mottakelsen refleksbåndene fikk og vi håper dette kan være med å gjøre hverdagen deres litt tryggere.



Ingvild Berg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar