lørdag 6. august 2011

OGSY har mistet et medlem

Det er med stor sorg vi kan fortelle at OGSY har mistet et medlem og Junior og Sizzla har mistet moren sin. Lucy Lukamika døde forrige uke på sykehuset i Nairobi. James forteller at hun har hatt komplikasjoner med magen etter at Sizzla (nå 8 måneder) ble født. Det er ennå ikke bestemt hvem som skal ta seg av de to barna, men i tidligere tilfeller har OGSY stilt opp og vist at de er en stor familie med nok omsorg og kjærlighet til alle som måtte trenge det. Et slikt fellesskap tenker jeg må være en trygghet for OGSY-mødrene som lever under forhold som preges av stor fare for sykdommer og tidlig død.

James fortalte at han ville bruke litt av pengene fra helsefondet* til å betale sykehusoppholdet til Lucy og til å begrave henne. Begravelsen finner sted i nord-Kenya i dag (det er vanlig at man gravlegges der man opprinnelig er fra). James og 15 OGSY-jenter tar bussen nordover for å ta et siste farvel med Lucy.

Lucy var også et av de 17 OGSY-medlemmene som har fått mikrofinanslån gjennom Langpasning til Afrika. Vi var ikke i tvil om at dette lånet nå bare vil bli slettet, slik at barna hennes ikke sitter igjen med den regningen.

Da vi var i Kenya i januar møtte vi Lucy og hennes glade sønn Junior

* Helsefondet består av 55 000kr som er disponibel for OGSY-medlemmer som måtte ha behov for helsehjelp. Det gjelder både akutt hjelp og hjelp i forhold til kronisk sykdom som de aldri har hatt råd til å behandle, f.eks. allergier og tuberkulose. Helsefondet ble opprettet etter at min mor døde, da hun istedenfor blomster i begravelsen ønsket en minnegave til Langpasning til Afrika.

Marianne Haugvik Hanssen - leder

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar