mandag 10. januar 2011

Reisebrev fra Nairobi - dag 4

Fredag var duket for et meget spesielt besøk hos moren til James. Huset befant seg 1,5 timers kjøring utenfor Nairobi. Etter å ha blitt vant til den tette og støvete lufta i Nairobi, var det meget godt for svake norske lunger å trekke inn frisk luft. Moren til James bodde tidligere i slummen, men James har ved hjelp av blant annet Sagavoll Folkehøgskole fått muligheten til å kjøpe et hus hvor både moren og en av brødrene til James nå bor. Under omvisning på tomta fikk vi se alt de dyrket på tomta. Banan, sukkererter, ecualyptus-trær, poteter, kaffebønner, mais, mango, avokado, chili var noe av det vi fikk se. I tillegg hadde de to kyr, noen høns og et par geiter.

Jentene på OGSY følte seg også hjemme hos moren til James, og var der i lengre og kortere perioder. Blant annet hadde en av spillerne, som hadde slitt med lengre sykdom, tilbrakt tre uker der sammen med barna.

Prikken over i`en denne dagen var da vi fikk servert et herremåltid av beste sort, bestående av kjøtt, grønnsaker og chapatti.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar