mandag 10. januar 2011

Reisebrev fra Nairobi - dag 3

Torsdag besøkte vi tomta til Charity og James utenfor sentrum av Nairobi. Denne tomta ble sponset av blant annet Langpasning til Afrika. Byggingen av huset er påbegynt, men langt fra ferdig. I tillegg til et stort hus som kan romme opp til 20 personer, planlegger de i framtiden og utvide eiendommen og anlegge barnehjem. Så lang er grunnmuren på plass. Blant arbeiderne på tomta fant vi en av James` storebrødre. Han har blitt hentet ut av slummen og får nå lønn av James for å bygge på huset.

Grunnen til at huset som er påbegynt blir så stort er fordi James også vil ha det som et ”hjem” for OGSY-spillerne når de trenger det. I perioder kan det være store uroligheter i slummen med blant annet voldtekter og hus som blir påtent, og da vil denne muligheten gjøre at spillerne kan føle seg trygge.

Tomta ligger like ved flyplassen og nærområdet består av svært mange ansatte ved flyplassen. Området ble derfor ansett som svært trygt. Alle som kjøper tomt og bygger hus må plante 50-60-trær på sin tomt for å bidra til frisk luft og for å hindre forurensing fra flytrafikken.

Etter dette besøkte vi et barnehjemmet Maji Mazuri Childrens Home. Barnehjemmet var for funksjonshemmede barn. Diagnosene var stort sett hjerneskade, cerebral parese og epilepsi. Barna var hentet fra slummen og var da de ankom barnehjemmet svært syke og reduserte. I tillegg til de funksjonshemmede barna var det lokale barnehagebarn som ble integrert med barnehjemsbarna. Folk på jobb 24 timer i døgnet.

En av de sterke historiene vi fikk på barnehjemmet var om en 15-år gammel gutt som var funnet hos sin sterkt psykisk funksjonshemmede mor i slummen. Gutten hadde blant annet blitt bundet fast i senga over lengre perioder og da sosialarbeiderne fant han kunne han bare gå på alle fire. Nå ble han ansett som en suksesshistorie. I tillegg til å lage avansert håndverk, lærte han bort kunnskapene sine til de andre barna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar