lørdag 14. august 2010

James og Charity på besøk i Alta


Vi har tidligere nevnt at grunnleggeren av OGSY, James Waithaka, og hans forlovede, Charity Ndegwa, skulle komme på besøk til Alta i forbindelse med Altaturneringa. Lørdag 7. august ankom de Nordlysbyen, og det tok ikke lang tid før jeg forsto hvorfor Marianne har fått et så godt forhold til disse fantastiske menneskene. James har et brennende engasjement for OGSY-jentene. Alt han gjør, gjør han med tanke på at jentene i OGSY skal få et bedre liv. Og han har en glød og entusiasme som er beundringsverdig. Charity står ved hans side og er en enorm støtte for ham med sine oppmuntrende kommentarer og sitt brede smil.

I løpet av uken de har vært her, har de hatt et tett program. James selv har trukket frem TINE fotballskole i forkant av Altaturneringa som noe av det han har satt størst pris på i løpet av oppholdet. Der var han instruktør, og fikk tett kontakt med barna. De kommuniserte ved hjelp av kroppsspråk, og der det ble vanskelig fungerte Marianne som tolk.

I tillegg har James i løpet av uken vært med på flere av damelagets treninger, noe han syntes var veldig moro. Det eneste han ikke likte var at undertegnede ikke lot ham score..

På torsdag inviterte hovedsupporter Ishavskraft til lunsj hvor "Langpasning til Afrika" sine supportere i næringslivet, samt noen privatpersoner, var invitert. Der fikk vi se film og intervjuer fra da Marianne var i Kenya i vinter. I tillegg holdt James en grundig innføring i hva organisasjonen OGSY står for, og hva de gjør for å hjelpe sine medlemmer ut av fattigdom. Som han selv sier: "Fattigdom er ikke permanent". Møtet gjorde at jeg nå føler meg nærmere OGSY. Vi fikk se og høre hvordan de har det, og hvilke konkrete tiltak de jobber med for å bedre hverdagen sin.

I forbindelse med Altaturneringa har vi i "Langpasning til Afrika" i samarbeid med hovedsupporter Ishavskraft en stand på Alta idrettspark hele denne helga. Vi selger sandaler, armbånd og plast-fotballer som medlemmene i OGSY selv har laget. I tillegg selger vi t-skjorter med OGSY-trykk. Alle inntektene går selvsagt rett til "Langpasning til Afrika". Når det gjelder fotballene, så er de laget av plastposer som er bundet sammen til baller. I OGSY hadde de inntil for to år siden ikke råd til å kjøpe fotballer, og lagde derfor slike baller selv. I dag har vi arrangert triksekonkurranse med disse ballene, og spesielt en gutt imponerte med 48 triksinger!

Jeg setter stor pris på den muligheten jeg har hatt til å bli kjent med James og Charity denne uka. Jeg setter også stor pris på det engasjementet Marianne hadde med seg i bagasjen fra Kenya i vinter.

"Ingen kan hjelpe alle, men alle kan hjelpe én."

Irene Pettersen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar