lørdag 14. november 2015

TINE fotballskole i Nairobi 8.november 2015

165 barn var samlet til TINE-fotballfest søndag 8.november i Kenya. For femte gang ble fotballskolen arrangert for barn fra slummen i Nairobi.

'

Flere av barna har vært med tidligere år, andre deltok for første gang. Men felles for alle er at de bor i slummen. Dermed ventet en hel dag med fri fra frykt, kriminalitet, søppel og sult. TINE fotballskole betyr nemlig glede, lek, rent vann, masse oppmerksomhet, mestring og et stort, næringsrikt middagsmåltid.




I 2014 var det for første gang også samlet en dramagjeng på fotballskolen. Siden da har disse barna flere ganger møttes for å drive med drama og dans sammen. Disse samlingene har vært i regi av OGSY, og to av OGSY-jentene har vært med som drama- og danseledere.

I år var 30 av barna på fotballskolen samlet til et eget dramaopplegg. Også i år var Hanne Kjærland Olsen (bachelor i drama) fra Norge tilstede. 


Dramagruppa hadde en visning for alle de andre barna i en av fotballpausene. Noen av barna som deltok på fotballaktiviteten på fotballskolen, driver også med drama i slummen. I tillegg til OGSY sin dramagruppe, hadde også de et dramainnslag i pausen. De snakket om livet i slummen, og at «There’s light in the end of the tunnel». Det var en rørende fremvisning!

Spillerne på OGSY gjorde også i år en flott innsats som instruktører. Og som tidligere år hadde de undervisning om Hiv/Aids. I år snakket de også om narkotika.


Etter 7 timer med fotball og drama fikk barna et velfortjent diplom og YT-bar, sponset av TINE.


Langpasning til Afrika og OGSY ønsker å rette en stor takk til Norges fotballforbund for deres store bidrag til dette viktige arrangementet for barna fra slummen!


Marianne Haugvik Hanssen
på vegne av «Langpasning til Afrika»

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar