lørdag 12. oktober 2013

Kenyabesøk på Ishavskraft

Sommeren 2010 hadde vi besøk fra Kenya av James og Charity. Nå er de i Norge igjen, i forbindelse med at Diakonhjemmet Høgskole i Oslo skal samle inn penger til Langpasning til Afrika. Det ble også tid til et Altabesøk:



Hovedsupporteren vår, Ishavskraft, grep anledningen og inviterte alle supporterne til lunsjmøte fredag formiddag.

Vertskapet stilte med nydelig mat og morsom underholdning med
deres egen utgave av Ylvis sin The Fox-video


Under lunsjmøtet på Ishavskraft i 2010 handlet talen til James om hvordan pengestøtten fra Langpasning til Afrika og drømmene deres kunne forandre livene til OGSY-jentene fra Mathareslummen i Kenya. I går snakket James om hvordan livene deres har endret seg de siste årene. Han nevnte for eksempel 95% reduksjon i malariatilfeller, to jenter har fullført høyere utdanning, fem jenter er til jul ferdig med grunnutdanningen, over 40 har fått mikrofinanslån hvor ei jente nå holder på å nedbetale sitt tredje lån. Kun smådetaljer gjenstår før alle de 20 rommene i Alta Village er ferdig, og til jul har dermed mange alenemødre med sine barn fått et nytt hjem utenfor slummen.


Også i år var James like overrasket over at ordføreren kunne ankomme møtet uten sikkerhetsvakter.

James sammen med Alta-ordfører Laila Davidsen. 
 Under Altabesøket i 2010 var Rune Repvik trener for damelaget til Alta IF (vennskapslaget til OGSY) og han og James kunne juble over seier da de vant hjemmekampen over Grand Bodø. Rune er nå trener for herrelaget til Alta IF, og her jubler de sammen foran en avgjørende kamp til helga:



Marianne Haugvik Hanssen - leder Langpasning til Afrika

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar