fredag 21. desember 2012

Store fremskritt i "Alta Village"!

En gjeng med spente Altaværinger er for tiden i Kenya. Vi gledet oss veldig til å se hvor langt byggingen av husene i "Alta Village" var kommet. Det var derfor veldig godt å se at det var store fremskritt og at alle de 20 rommene ser ut til å være ferdig til valget i mars 2013. Det har vært et viktig mål for Langpasning til Afrika at alle jentene som ønsker det skal kunne komme seg ut av slummen og i trygghet fra uro og vold som har vært svært dramatisk ved tidligere valg. 

Her ser dere hvordan Alta Village blir seende ut.
James og stolte OGSY-jenter viser fram sitt nye hjem.

Millicent inviterte oss inn i sitt nye hjem og det var store kontraster til hvordan hun og datteren Rhoda levde i slummen. Rommet er ikke større enn 13 kvadratmeter, og selv om kjøkken, stue og soverom er et og samme rom, er det større og ikke minst tryggere enn i slummen.


Når OGSY-jentene kommer i tryggere omgivelser som "Alta Village" gir det muligheten til i større grad å fokusere på jobb, utdannelse og ikke minst barna. Da mange av jentene er alenemødre er også fremtiden til OGSY-jentenes barn viktig for Langpasning til Afrika. Mange av OGSY-jentene hadde selv som barn aldri muligheten til skolegang, noe som begrenser mulighetene til et liv utenfor slummen. Selv om flere har begynt på skole i voksen alder er de svært opptatt av at barna skal få et bedre grunnlag til utdannelse og kunnskap enn de selv hadde. For James er også dette sentralt. Han snakker ofte om viktigheten av skolegang for å bygge en god grunnmur som kan gi et bedre utgangspunkt for fremtiden.

Barna er vår fremtid og nå ser det ut som Rhoda kan få muligheten
til utdannelse som er en selvfølge for Alexandra og andre barn i Norge.

Å bygge "Alta Village" er et stort prosjekt med mange utfordringer underveis. Det er derfor flott å se at det som startet som en drøm for snart 3 år siden snart er realisert. Det er mye hardt arbeid som ligger bak et så stort prosjekt. James sier selv at det er tøft å bygge hus og at det ikke er en enkel jobb. Som et eksempel går han mellom 5-6 forskjellige selgere for å prøve å få tak i billigst mulig materiale og utstyr. Det er meget tidkrevende og slitsomt, men selv sier James at når han jobber med noe så viktig så gir det han energi til å fortsette. Prisene er jo heller ikke konstant, og har økt veldig nå i forbindelse med valget.

Også i Norge har folk og bedrifter gjort det mulig å realisere drømmen om å gi OGSY-jentene muligheten til å starte et liv utenfor slummen. Det går ikke an å beskrive hvor mye den støtten betyr for dem, men vi håper at vi med dette har klart å formidle noe av takknemligheten her i Kenya.


Lise Lotte Lund Martnes og Marianne Haugvik Hanssen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar