mandag 31. desember 2012

Fotballglede i romjula!


I romjulen arrangerte OGSY-jentene, ved hjelp av pengestøtte fra Norges Fotballforbund, TINE fotballskole for 75 barn fra slummen i Nairobi. Dette var andre gang fotballskolen ble arrangert i Kenya (her kan du lese om fjorårets arrangement).


Det var mange engasjerte og glade barn å se og det virket som ungene koste seg. Det var også mange talenter, og med eller uten fotballsko; det ble trøkket like hardt til i alle dueller!




Det var ikke bare barna som imponerte. 16 dyktige OGSY-jenter var instruktører på fotballskolen. De styrte alt selv og hadde et variert opplegg. Barna var innom mye forskjellig, som forsvarsspill, angrepstrening,  pasninger, headinger og styrketrening. Instruktørene var flink til å aktivisere slik at ingen falt utenfor. Det var nok også spesielt for barna å spille når engasjementet til instruktørene på sidelinja var så stort. 

"Doing small things with great love" - OGSY Kenya
I tillegg til støtte fra Norges Fotballforbund, var det flere i Nairobi som ønsket å bidra etter fotballskolen i 2011. Nå har OGSY fått lokal støtte til vann i tre år fremover og mat hvertfall til neste år. Vi opplever at når folk ser gode initiativ så ønsker de å støtte. Det er godt å se, for det er akkurat det som har vært intensjonen med Langpasning til Afrika. Hjelp til selvhjelp, slik at de etterhvert kan drive arbeidet uavhengig av støtte fra Norge. 

Alle deltakerne på fotballskolen fikk diplom også Alexandra fra Alta
27.desember, dagen før fotballskolen, hadde Ingvild Berg et trenerkurs med OGSY-jentene. Ønsket var å gi jentene noen tanker og ideer om opplegget omkring arrangementet. Og på møtet jobbet de i grupper hvor de selv kom fram til øvelser de ville bruke på fotballskolen. Det er spennende å samarbeide med jentene, og det er kjekt å oppleve at man kan tilføye hverandres kulturer mye. Vi har også fått mange nye tanker, og hvis fotballskolearrangementet fortsetter i årene framover, kan både vi og OGSY dra nytte av det.



Marianne Haugvik Hanssen - leder Langpasning til Afrika

1 kommentar: