mandag 4. juli 2011

Serieløse OGSY-spillere

Dette innlegget skulle egentlig gi dere lesere enn oppdatering i hvordan OGSY har gjort det i kvinnenes toppserie i Kenya denne sesongen. Da vi var i Kenya i januar trodde James (OGSYs trener) at sesongen ville starte i mars en gang, og de startet opp med treninger i perioden vi befant oss der nede.

Alle som kommer fra Finnmark er godt vant med at ting kan ta litt tid, og den samiske halvtimen er heller ikke et ukjent fenomen. Likevel ble jeg ganske sjokkert da jeg fikk følgende mail fra OGSYs kaptein Njoki Mutua:

“Unfortunately, the Kenya Football Federation and the Kenya Football League have not yet decided and placed in the teams to start the league! Can you believe that? It is very sad how this is pushing Women's football in Kenya backwards...”

Med andre ord har en sesong som i utgangspunktet skulle blitt startet i mars, blitt utsatt på ubestemt tid. Vi som er vant til det norske serieoppsettet, hvor alt er lagt inn i kalenderen lenge før påske og hvor ekstraordinære ting – som aske fra Island – er det eneste som kan føre til at en kamp blir utsatt, lurer på hvordan jentene i OGSY forholder seg til denne usikkkerheten.

Det man må huske på er at det å være medlem i fotballaget OGSY innebærer så mye mer enn å bare delta i serien. Fellesskapet, tryggheten og den økonomiske bistanden gir mye mer og er på dette tidspunktet viktigere enn muligheten til å delta i serien.

Uansett er fotball gøy, og kamper er det artigste. Derfor håper jeg alle vil krysse fingrene slik at neste blogginnlegg fra meg vil handle om alle seierne, målscorerne og gleden OGSY har hatt ved å vinne kamper i serien.

Ingvild

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar