torsdag 30. april 2015

Utdanning mot fattigdom!

Høsten 2014 ble Høgskolestafetten arrangert for tredje gang i Haugesund sentrum. Overskuddet fra stafetten har hvert år blitt gitt til et veldedig formål. Til vår store glede ble det denne gangen "Langpasning til Afrika" som fikk nyte godt av deres innsats. Hele 43 463 kroner kom inn, og beløpet er øremerket til skole og utdanning for OGSY-jentene og deres barn! Vi er meget takknemlige for denne store summen til et formål som kanskje er det viktigste bidraget til å hjelpe barn og unge som er oppvokst i ekstrem fattigdom. Dette er virkelig hjelp til selvhjelp!
Prosjektleder Lars Smith i Høgskolen Stord/Haugesund overrakte overskuddet fra stafetten til prosjektet «Langpasning til Afrika» representert ved Felipe Panza.
Bidraget fra Høgskolen Stord/Haugesund er også et eksempel på at «Langpasning til Afrika» har blitt kjent og satt pris på langt utover Alta og Nord-Norge. Og ikke minst at andre også er opptatt av at skole og utdanning er viktig middel mot fattigdom. 

I år feirer "Langpasning til Afrika" 5 årsjubileum! Vi vil senere komme tilbake til hvordan vi i løpet av året vil markere jubileet, men det er bestemt at en stor del av midlene som samles inn dette året nettopp vil gå til skole og utdanning. OGSY har hele tiden ønsket å bruke midler til dette formålet, og gjennom disse 5 årene har flere hundretusen kroner gitt anledning til å realisere denne drømmen. Noen har allerede eksamenspapirer fra universitet og høgskole, og flere er i gang med sine studier! Takk til alle som har vært med å realisere dette!


Marianne Haugvik Hanssen
leder "Langpasning til Afrika"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar